Afscheids seminar Andre Faaij

In het Atrium van het Energy Academy Gebouw in Groningen hield prof. Andre Faaij zijn afscheids ‘college’. Voor 150 geinteresseerden en een groot aantal studenten. In hoog tempo liet Andre allerlei kanten van de Energy transitie zien in zijn presentatie Changing Perspectives of the Energy Transition.

Andre verruilt zijn positie bij de New Energy Coalition voor de functie science director bij de ECN -tak van TNO. Een mond vol dat wel.  ECN en TNO zijn samengegaan,  en de ECN naam als belangrijk Energieonderzoek organisatie is zo bekend, dat de naam behouden blijft.

Begin
Midden: panel gesprek met vlnr GertJan Lankhorst, Andre Faaij, Bert Stuij, Nienke Homan en Ante Frens
Eind: Andre is blij met zijn Energy Academy Certificate, uitgereikt door GertJan Lankhorst.
In de aansluitende paneldiscussie kwamen verschillende vragen bij Andre terecht: wat zouden we eerst moeten doen, waar beginnen. En steevast het antwoordvan Andre: het gaan om EN-EN, we moeten alles doen, en niet OF-OF. Samenwerking is cruciaal.
Een wat treurig moment volgde op de vraag van Ante Frens aan de zaal: wie denkt dat we het als mensheid voor elkaar krijgen binnen het 1,5 graden scenario, zelfs 2 graden, te blijven. Alle panelleden staken resoluut hun hand op, maar in de zaal volgden maar een paar, soms aarzelende, handen….
Met de checkvraag: wie denkt dat we het NIET halen (Checkvraag omdat er vaak mensen zijn die nooit hun hand opsteken) , ging helaas de meerderheid van de handen omhoog.
Er is werk aan de winkel, als zelfs energie-geinteresseerden, hier aanwezig , denken dat we de Parijsdoelen niet halen, als we voortgaan zoals we nu doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *