Een niet alledaagse combinatie

vier branches, één bijeenkomst

Op donderdagmiddag 14 april  troffen ruim 20 mensen uit totaal verschillende organisaties elkaar in Groningen. Een workshop vanuit project de Groene Waterstof Booster. 

Deelnemers uit vier heel verschillende branches met als overeenkomst: alle bedrijven gebruiken (veel) aardgas in hun huidige bedrijfsproces om hoge of middelhoge temperaturen te bereiken. Bij verduurzaming van de bedrijfsprocessen kan waterstof wellicht een rol spelen. 

Korte presentaties, rondleiding en open gesprek.
Doel van de bijeenkomst was kennisdelen en van elkaar leren. Tegelijk aandacht voor het project Groene Waterstof Booster en de voucherregeling voor MKBers in dat project. En de mogelijkheid om een aantal experimenten bij DNV te zien. Een aardgasvlam, een mengvlam en een 100% waterstof vlam.
 
  • En zo weet ik nu ook wat een gesmoorde rietvorst is.
  • Dat voor een bakkersoven gestookt op waterstof het H2-verbrandingsproduct (=water) goed is voor de productie van koekjes en zacht brood.
  • Dat koffie branden voor meer dan een paar kilo bonen tegelijk niet elektrisch lukt (niet snel genoeg instelbaar) 
  • En dat in de crematorium branche-breed een actieve belangstelling is naar de waterstofmogelijkheden, naast elektrificatie opties. 

aardgasvlam (filmpje)

waterstofvlam (filmpje)

Met dank aan gastheren Johan Knijp en Berthil Slim van DNV, en toelichting van collega’s Remco en Harry bij de rondleiding.

 
 

Eén antwoord op “Een niet alledaagse combinatie”

  1. Klinkt als mooie samenwerking tussen GWB en DNV die al langer in de spreekwoordelijke pijpleiding zat. Gaaf! Dit is kennis delen en experimenteren in de praktijk. Interessante filmpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *