Hydrogreenn – Op bezoek bij Resato

Hydrogreenn

Op 15 september werd de Hydrogreenn bijeenkomst georganiseerd bij Resato in Assen. In sneltreinvaart door waterstofland met Willem Hazenberg , en een korte presentatie van Tjerk Jansma projectleider Groene Waterstof Booster Het project is het vierde  (=laatste) jaar ingegaan en een van de  vragen is of en in welke vorm er een vervolg gegeven wordt aan het netwerk Hydrogreenn. Inmiddels ruim 400 leden in de linkedin groep, een deel daarvan komt regelmatig op de bijeenkomsten, die -onder de vlag van het project- georganiseerd worden.

Tjerk Jansma – Groene Waterstof Booster, met waterstof tank zuil op de achtergrond
Resato Central Park

Na een korte pitch over HyNorth door Rene Schutte gingen we over op het ‘hoofdgerecht’: een presentatie door Gerard Schuiringa van Resato, gevolgd door een rondleiding op de lokatie (paar minuten verderop) waar de waterstoftankstations in elkaar worden gezet.  In drie maten: kleine stations voor vloot van bedrijfswagens (100 kg H2/dag), grote stations voor (publieke) tankstations , tot 1000 kg/ dag en een XL station met een capaciteit van maar liefst  10.000 kg/dag. Dat zijn heel wat vrachtwagens en personenauto’s die per dag kunnen komen tanken: een vrachtwagen tankt zo’n 30-40 kg, een personen auto 5-6 kg. 

Gerard Schuiringa van Resato vertelt over de drie verschillende H2-tankstations die door Resato worden geleverd
Met de waterstof auto van Resato meegereden naar de andere lokatie voor de rondleiding; op de achtergrond de waterstofauto van Willem H.
Hynorth

Voorafgaand aan de Hydrogreenn bijeenkomst was er al een andere netwerk bijeenkomst. Van HyNorth, een stichting, opgericht door o.a. Groningen Seaports en Gasunie, met als doel het “Investeringsplan waterstof Noord-Nederland” uit oktober 2020 een stap verder te brengen.

Deze bijeenkomst, mede georganiseerd door iTanks, begon ’s morgens om half 8, met een ontbijtje. Daar past ook een beschuit met muisjes bij: groene Resato muisjes. 

Pitch van Frank Turksma H2PS (voorheen Tieluk) over de H2 generator die zijn bedrijf heeft ontwikkeld.
Resato muisjes

Eén antwoord op “Hydrogreenn – Op bezoek bij Resato”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *