2020 – thuiswerken en lockdowns

2020

Het jaar 2020 ging de geschiedenis in als het eerste ‘Corona’ jaar. Met lockdowns en een overwacht snelle overschakeling naar massaal thuiswerken. Teams, Zoom en een overvloed aan webinars waren het gevolg. Voor EnergyGardenNL was het effect op een deel van de werkzaamheden beperkt, vanuit huis werken was al de norm. Wel vielen de mogelijkheden voor uitvoering van H2-clinics en het geven van live presentaties/college’s terug naar vrijwel nul. 

MASTERCLASSES WATERSTOF VOOR STUDENTEN ENERGIE-Masters
DEcember 2020

Voor internationale studenten van de drie internationale energie- master studies van de Hanzehogeschool gaf ik in december twee masterclasses: 2 uur presentatie – vraag-antwoord en in het laatste uur maakten de studenten zelf waterstof. Met kleine groepen en aandacht voor afstand konden we deze masterclasses live doen op EnTranCe. Daarmee was het praktijkdeel (zelf waterstof maken) mogelijk. 

Lees hier meer.

Coordinatie en schrijven publiek rapport WaterstofWijk Hoogeveen – jan 2020 – SEPTEMBER 2020

Een consortium van 22 partijen voortgekomen uit het Hydrogreenn netwerk (waterstof geïnteresseerde organisaties) heeft de in 2018/2019 gewerkt aan het maken van een blauwdruk, een ontwerp voor een waterstof wijk in Hoogeveen. Mijn opdracht bestond uit het coördineren en schrijven van het publieke rapport.

Klik hier voor meer.

Groene Waterstof Booster – sept 2019-juli 2020 

Met heel veel plezier gewerkt in het team van de Hanzehogeschool aan het project de Groene WaterstofBooster. Vanaf juni 2018 betrokken bij de voorbereidingen van de subsidie aanvraag bij SNN. Vanaf september 2019 -door Hanzehogeschool- bij het project betrokken om de projectorganisatie op te starten. Het leuke van kunnen bijdragen in de vroege fase van een project is dat alles nog bedacht, gemaakt of georganiseerd moet worden. In alle ‘werkpakketten’ van het project. Dat past goed bij een proeftuinomgeving als EnTranCe en een open innovatieproject als Groene WaterstofBooster. 
Zie www.groenewaterstofbooster.nl. In september 2020 stopte het contract met EnergyGardenNL. 
Klik hier voor meer

Pilot H2-CLINIc @ HOME – VANAF mei 2020

Naast een waterstof clinic van 1 uur bij bedrijven, nu ook een @ at home versie. Net voor de zomer 2020 de eerste pilot gedaan. En een filmpje gemaakt. 

Klik hier voor meer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *