Groene Waterstof Booster 2020

Formele start van project de Groene Waterstof Booster met mondelinge goedkeuring van de subsidieverstrekker SNN was er net voor de zomer van 2019. Het heeft uiteindelijk nog een jaar geduurd voordat de formele schriftelijke beschikking gereed en ondertekend was. Echt een kwestie van lange adem. 

Drie pijlers: een demonstratieomgeving, een leeromgeving en een testomgeving voor innovaties op het gebied van (groene) waterstof. Gericht op MKB in Noord Nederland. Uitvalsbasis in EnTranCe, waar de faciliteiten worden aangepast om ook experimenten met waterstof te kunnen  doen. Ook de activiteiten van het waterstofnetwerk Hydrogreenn hebben een plek gevonden in de Groene Waterstofbooster. 

In deze fase is er nog niks en kan er van alles. Hartstikke leuk.
Mijn rol: van alles. Met Tjerk, de projectleider, een website in de lucht gebracht, quick en dirty, simpel, wel een landingsplek.  Met een team bij de Hanzehogeschool zijn we vanaf 1 september 2019 begonnen met de opstart van de activiteiten. Onderwijs (cursus waterstof en veiligheid ontwikkeld, datum april 2020 verplaatst naar september 2020); studenten gekoppeld aan MKBbedrijven rond waterstofthema”s, interne projectorganisatie, nieuwsbrieven, flyer voucherregeling voor MKB opgesteld, gesprekken MKB-ers. Inmiddels Teun aangeschoven als communicatiemedewerker van het project.


In bovenstaande figuur een overzicht van activiteiten die ik gedaan heb, of waar ik aan  bijgedragen heb in de periode tot juli 2020. MIjn formele opdracht vanuit de Hanzehogeschool zit er op, mijn link met het project blijft.