2018 – 2019 – EnergyGarden van start

2018-2019

Nieuwe start als zelfstandige vanaf juni 2018. EnergyGardenNL gaat van start. Met de eerste periode veel gesprekken, voldoende tijd om allerlei netwerkbijeenkomsten te bezoeken, rond te kijken. En te gaan ervaren hoe het is om als zelfstandige opdrachten te vinden en alles zelf te regelen. Heel anders dan de bijna 30 jaar bij Gasunie. Spannend en boeiend. 

Adapner –  biomassa en biogas – november 2018- JUNI 2020

Adaptive Logistics in Circular Economy, kortweg ADAPNER , is een vierjarig project, waarin onderzoek wordt gedaan naar het logistieke proces rond biomassa en biogas zodat de regionale economie duurzaam versterkt wordt en de productie van biogas rendabel is/wordt.

Klik hier voor meer
en hier voor het eindrapport

Waterstof  in vogelvlucht en zelf maken – Vanaf juni 2019

Bijna elke week is er wel weer wat in het nieuws over waterstof. Van ‘Wondermiddel voor de energietransitie’ tot ‘oude wijn in nieuwe zakken’. Of iets er tussenin.

Maar wat is waterstof nou eigenlijk?
Hoe ziet het eruit?
Hoe maak je het?
Wat kun je er mee?

We hebben een H2 clinic ontwikkeld van 1 uur.  Voor medewerkers in organisaties die willen ruiken aan waterstof.  Die het leuk vinden om ‘s avonds thuis te kunnen zeggen: Weet je wat ik vandaag gedaan heb?
Ik heb waterstof gemaakt!


In niet meer dan 1 uur geven we basis-informatie over waterstof
én kunnen deelnemers zelf waterstof maken. Groepen van 15-20 personen, als onderdeel van een duurzaamheidsdag, in house.
Op de klimaattop Noord van 31 oktober 2019  laten we de waterstof keten in het klein zien. Van productie tot gebruik.

Filmpje uit juli 2020 over de clinic hier.

Docent- VANAF 2019 

De Hanzehogeschool in Groningen heeft naast een groot aantal schools ook brede ‘Centers of Expertise’, over alle opleidingen heen. Een daarvan in het center of Expertise Energy. Voor verschillende opleidingen lever ik een bijdrage als docent of coordinator. Bijvoorbeeld de Minor Energy Markets (sept-okt 2019 en feb-mrt 2020) en de Master SeSym.

Klik hier voor meer

Presentaties en demonstraties – 2019 en eerder

Afgelopen jaren ook regelmatig presentaties gegeven (als gastdocent bij een EDI cursus: Gaswaardeketen/International Gas Value Chain) of recent een demonstratie als ‘doorlopende voorstelling‘ bij een waterstofexperiment of toelichting bij een project poster.

Klik hier  voor meer

Overzichtspresentatie  Waterstof – feb 2019

Enkele ondernemers uit Ooststellingwerf zijn zich aan het oriënteren op een fossielvrije(re), energiezuinige(re) en inclusievere toekomst.
Een van de opties om te onderzoeken is een mogelijke rol van waterstof in  een te bouwen Smart Transferium gebouw en in mobiliteit in de regio.
Een adviseur van de ondernemers heeft EnergyGarden gevraagd een overzicht te maken van waterstof, fysieke, technische, commerciële, wetgevings- en financiële aspecten.

Groene Waterstof Booster:  Juni- December  2018

Subsidieaanvraag traject gericht op het bouwen van een innovatie-ecosysteem op het gebied van waterstof.
Opdrachtgever: Hanzehogeschool

  Klik hier voor meer.

Human Capital in de Energietransitie (HUCAP) –  juni-dec 2018

Hoe laten we MBO, HBO en WO energieonderwijs beter aansluiten op de behoeften van het-innovatief- MBK.
Opdrachtgever: New Energy Coalition

Klik hier voor meer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *