DNV Talks Energy

In april vierde DNV de officieel opening van haar intrek in het nieuwe pand Plus Ultra op de Zernike Campus in Groningen met een week vol activiteiten. Waaronder een symposium op EnTranCe (aan de overkant van de straat zo ongeveer) op donderdag en een open dag op vrijdag onder de titel Hydrogen Experience day. De bezoekers kregen veel meer dan ‘alleen’ waterstof te zien, wel duidelijk is dat de focus van DNV, advies en certificering, aan het verschuiven is richting de waterstof. 

Al in 2014 werd bij DNV nagedacht over een nieuwe lokatie, en door allerlei redenen (ook corona) heeft het een flinke tijd geduurd. Maar nu het het bedrijf haar intrek genomen in het bedrijvenverzamelgebouw Plus Ultra. Samen met TNO. En er is nog ruimte genoeg voor 5-8 bedrijven.  Een plek op de Campus in  Groningen, met volop bedrijvigheid en veel studenten in de omgeving. Aan de achterkant van het gebouw is sociaal voor DNV een hele vleugel bijgebouwd waar de grotere experimenten kunnen plaatsvinden. En er is een eigen (omheind) plein, handig voor aanvoer van materieel, gasflessen e.d. Voor de open dag bleek het een perfecte ontmoetingsplek voor lunch en elkaar ontmoeten. We hadden geluk met het weer. 

Hiermee is het oude ‘lab’ aan het Hoendiep definitief verlaten. Het lab, waar ik mijn carrière in de energie ben begonnen. Op 19 januari van dit jaar was ik er voor het laatst. De grote hal was al bijna leeg. Inmiddels zijn alle opstellingen naar de nieuwe lokatie verhuisd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *