Sustainable Society Event 2019

Op 24 januari was het een drukte van belang in het Energy Academy Europe Gebouw op de Zernike campus in Groningen. In dit super duurzame gebouw werd een ‘Sustainable Society Event’ georganiseerd, met sprekers, een markt, een heleboel studenten, en aan het eind van de middag de installatie van twee verse lectoren aan de Hanzehogeschool Wim Elving en Carina Wiekens.

De studenten kwamen niet alleen om te kijken, ze kwamen vooral hun eigen resultaten presenteren. Studenten van verschillende studierichtingen die meedoen met de Innovatie Werkplaats Energy Transition.

In een Innovatiewerkplaats komen studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden bij elkaar. En soms ook een verdwaalde adviseur. Eind 2018 werkte ik samen met een groepje studenten (HBO en een 3 tal MBO) en hun begeleider Ron de Vrieze rond het thema Sustainable Buildings. Elk van de studenten deed er een eigen opdracht, en met zijn allen samen werkten ze aan een ontwerp voor een flexibel schoolgebouw: aan de buitenkant een dome (een koepel) als schil, en binnen in flexibele ruimten die na verloop van tijd aangepast kunnen worden aan de dan geldende eisen.

Kevin, Irma en Thijs (3e jr Vastgoed & Makelaardij) keken naar de Functionele levensduur van een schoolgebouw en bouwden een model van de koepel rietjes . Thomas (rechts, 4e jrs Built Environment) kijkt naar Innovatie in de scholenbouw en gaat een programma van eisen voor een koepelgebouw opstellen.
Een blik op de markt en poster sessies in de hal van EAE
Jippe heeft samen met Tori en Jurre ( 2e jrs Academie voor architectuur en built environment) onderzoek gedaan naar de constructie van de Dome. Hier toetst Jippe de het inzicht in circulariteit van constructiematerialen van Han (CEO, Gasunie). Jippe, Tori, en Jurre wonnen de derde prijs voor hun poster, door de ludieke manier waarop ze bezoekers naar hun poster lokten: eigen gebakken koekjes in verschillende vormen, met de vraag: welke vorm levert de sterkste constructie op voor een koepelvormig gebouw. 

Eén antwoord op “Sustainable Society Event 2019”

  1. Mooie weergave van deze inspirerende studentenpresentaties! Prachtige samenwerking ook tussen studenten MBO en HBO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *