Veldbezoek bij Oosterhof Holman

Op 11 mei was ik op bezoek bij Koninklijke Oosterhof Holman (KOH), op het hoofdkantoor in Grijpskerk. KOH is actief in de weg- en waterbouw en milieutechniek en deed mee met 1 van de deelprojecten van Groene Waterstof Booster. Hier ging het om gebruik van brandstofcellen van H2-planet in een zero- emissie energie-container. Bedoeld om op de bouwplaats off grid emissievrije  elektriciteit te leveren.  Dat is extra van belang voor projecten in of vlakbij natura 2000 gebieden. Met zon PV, opslag in accu’s, maar ook met waterstof waar met een brandstofcel weer elektriciteit van gemaakt wordt. De elektriciteit wordt ‘s nachts gebruikt om het elektrisch aangedreven materieel -graafmachines en heftrucks- weer op te laden.  

Het ging om het afrondend gesprek in het vouchertraject in het kader van  Groene Waterstof Booster. Mooie kans om ook op het terrein rond te kijken,. Met dank aan Freddy voor de rondleiding. 

Vlnr: Remco de Vries (H2planet), Rashi Mor (KIWA), Rene Wit (H2planet) en Freddy de Bruin (KOH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *